Voorbereidingen om een feest te organiseren

Een goede voorbereiding is de eerste stap voor een succesvol feestje! Het is zonder twijfel een tip om een feest draaiboek te maken voordat je een party gaat geven. Hierin kun je het type feest beschrijven en het aantal bezoekers dat je verwacht. Ook kun je de doelstellingen schrijven en de elementen die alle personen belangrijk vinden op het feestje. Daarnaast is het handig om de tijdstippen voor alle activiteiten te noteren. Als je alle belangrijke punten voor jouw party in de feest checklist zet, zal je ongetwijfeld van jouw feestje genieten!

Materialen

Wanneer jij en anderen een feest organiseren, zullen jullie rekening moeten houden met een aantal belangrijke materialen die bij elk feestje horen:

  • Aankleding en decoratie. Bij de voorbereiding van een feest raden we jou aan om een geschikte aankleding te kiezen. Hiermee bedoelen we dat de versieringen bij het feestthema passen. Zo zit je nooit verkeerd als je felgekleurde slingers koopt voor een carnavalsfeestje. Ook kun je ervoor zorgen dat het personeel bij het feestthema past, zodat er een unieke sfeer op jouw party wordt gecreëerd.
  • Licht en geluid. Wanneer je een feest gaat organiseren, is het ook handig om muziek te kiezen die bij het feestje past. Als je een informeel evenement, zoals een feestje voor een vriendenweekend of sportteam, gaat organiseren, is het handig om muziekgenres te kiezen waarbij iedereen kan dansen. Denk bijvoorbeeld aan pop, R&B en elektronische muziek. Wanneer je een formeel feest gaat organiseren, raden we jou aan om liedjes te kiezen die voor een prettige sfeer zorgen. Zo kun je het beste klassieke muziek spelen tijdens een bruiloft. Tevens is het absoluut een must om een goedwerkende lichtinstallatie te hebben. Om eventuele problemen te voorkomen, adviseren we jou om alle lichten voor het begin van het evenement te testen.

Contactgegevens van alle bezoekers

Als je alle bezoekers voor jouw feest hebt bepaald, raden we jou aan om een lijst te maken van deze personen. Hier neem je de belangrijkste gegevens op. Denk bijvoorbeeld aan: namen, telefoonnummers en rollen van eventuele mede-organisatoren. Dit geldt ook voor eventuele artiesten. Als je deze gegevens in een feest draaiboek of checklist hebt staan, zul je het overzicht houden over jouw feestje.

Datum van het evenement

Voordat jij en anderen een feest organiseren, is het aanbevolen om de datum voor jouw feest met die van andere evenementen te vergelijken. Je wilt namelijk geen party geven op dezelfde dag als wereldbekende festivals of nationale feestdagen. Aangezien de datum van jouw evenement niet met de plannen van de bezoekers kan overeenkomen, raden we jou aan om dit zo snel mogelijk in jouw feest checklist te schrijven.

Opstellen van een feest draaiboek

Wanneer je alle bovenstaande aspecten van een feest hebt geregeld, kun je deze in een feest draaiboek opnemen. Dit plan is als het ware een blauwdruk van het evenement dat je graag wilt organiseren!

Ben je op zoek naar leuke artikelen voor een feestje? Kijk snel op Fun & Feest voor de beste deals!

Feestwinkel Fun en Feest 728x90