Evenementenvergunning

Evenementen-vergunning

Als je een evenement of een feest gaat organiseren, moet je rekening houden met het aanvragen van een vergunning. Je bent niet de enige die dit probleem heeft, omdat iedereen in Nederland een evenementenvergunning moet aanvragen. Dit komt omdat er klachten kunnen zijn over het rumoer dat door feestgangers wordt veroorzaakt. Maar, hoe moet je een evenementenvergunning aanvragen voor jouw party? En is het zelfs mogelijk om meer bezoekers te krijgen door deze licentie te vragen?

Regels voor een evenementenvergunning

Als je een evenement gaat plannen dat met de openbare orde te maken heeft, ben je verplicht om een vergunning aan te vragen. We spreken van een vergunningsvrij feest bij:

  • Minder dan 100 bezoekers
  • Einde om 00:00
  • Eenmalige gebeurtenissen
  • Lage geluidsbelasting

Wanneer je een BBQ- of verjaardagfeest gaat vieren, hoef je ook geen evenementenvergunning aan te vragen. Indien je twijfels hebt over het aanvragen van deze vergunning, raden we jou aan om contact op te nemen met jouw gemeente.

Aanvragen van een vergunning

Je hoeft je geen zorgen te maken over het aanvragen van een evenementenvergunning. Zo kun je thuis jouw DigiD openen op de website van jouw gemeente. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het publieksloket op het stadskantoor van jouw gemeente. Hierdoor zal je meteen antwoorden hebben op jouw vragen.

Meer aandacht voor jouw evenement

Als je een evenementenvergunning hebt aangevraagd, hebben alle omwonenden 6 tot 8 weken de tijd om een klacht in te dienen tegen jouw party. Alle personen binnen jouw gemeente worden op de hoogte gehouden van jouw feestje. Aan de ene kant kan dit nadelig zijn voor jouw feest, omdat meer mensen een bezwaar kunnen doen. Aan de andere kant kunnen meer feestgangers op de hoogte zijn van jouw party, waardoor er ook meer bezoekers kunnen komen.

Op zoek naar leuke spullen voor jouw evenement? Check snel op Toppers-feestwinkel voor verschillende feestthema's!

Toppers feestwinkel

Terug naar overzicht