Budget / begroting

Feest budget

Het zal je niks verbazen, maar je moet bij de voorbereiding van een party rekening houden met een budget. Als je dit gaat opstellen, raden we jou aan om heel duidelijk de vastgestelde kosten te vermelden. Aan de hand van het feest budget zal je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om onderhandelingen te doen met externe partijen voor de financiering. Hierdoor kun je ook promotie krijgen voor jouw evenement.

Doel van de begroting

Je maakt de kostencalculatie voor jouw feest op de basis van de verwachte uitgaven. Voor dit budget raden we jou aan om een overzicht te hebben van alle kostenposten. Op deze manier heb je een overzicht van het totale kostenplaatje. Wanneer je alle kosten hebt genoteerd, kun je zien of er extra ruimte overblijft in de feest begroting. Als dit het geval is, heb je altijd de mogelijkheid om extra materialen of diensten aan te schaffen voor jouw party.

Opstellen van feest budget

Als je voor de eerste keer een feest begroting gaat maken, raden we jou aan om een globaal beeld te schetsen van alle inkomsten en uitgaven. Hier geef je de kosten aan voor elk  onderdeel van de party.

Verwacht het onverwachte

Wanneer je een budget voor jouw feest opstelt, kun je tegen een aantal problemen lopen. Daardoor kan de begroting niet meer kloppen. Om deze reden geven we jou een aantal goede tips voor de begroting van jouw feest.

  • Artiesten. Indien je live muziek op jouw feest wilt hebben, is het een tip om de kosten voor de artiesten vast te stellen. Doordat muzikanten in een korte tijd populairder kunnen worden, raden we jou aan om op tijd contact te zoeken met de artiesten die je op jouw party wilt hebben. Op deze manier maak je de feest begroting zoals je het wilt hebben.
  • Onverwachte kosten. In aanloop van jouw party kun je onverwachte kosten hebben, zoals een vertraging van de leveranciers van hapjes en drankjes. Om deze reden raden we jou aan om 10% van het feest budget te reserveren.

Voordelig de beste feestartikelen halen? Kijk snel op Feestartikelen-winkel voor de beste producten binnen jouw budget!

Feestartikelen-winkel.nl 728x90

Terug naar overzicht